Hoe kies je een ontwerp voor je tattoo?

Sommige mensen weten precies wat voor een tattoo ze willen en soms hebben mensen alleen een idee of gedachte in hun hoofd.

Ze weten dan bijvoorbeeld wel dat ze een vogel op hun arm willen, maar niet in welke stijl. Of ze weten juist weer dat ze iets decoratiefs in blackwork willen, maar geen idee wat.

Het kan ook voor komen dat het idee dat je hebt, helemaal niet kan op de plek waar jij hem in gedachten had. Maar we horen ook vaak mensen zeggen: “Ik zou wel een tattoo willen, maar ik heb geen idee wat dan”.

We nodigen je uit om naar de studio te komen om inspiratie op te doen. Je kunt kijken in de mappen met wannado’s van onze tatoeëerders of een oriënterend gesprek hebben met onze studiomanager Isabelle of met een van de artiesten. 

 studiomanager Isabelle

Het ontwerp kiezen

Dutch Harbour staat voor custom-made ontwerpen, oftewel ontwerpen die door onze artiesten zelf zijn gemaakt. Je kunt natuurlijk ook je eigen ontwerp inbrengen of je kunt een al bestaand ontwerp van onze artiesten kiezen. We kopiëren geen werk van andere tatoeëerders, dus als je ergens iets hebt gevonden dat je mooi vindt, dan zullen we daar toch onze eigen tattoo van maken.

Je eigen ontwerp

Onze artiesten maken graag een ontwerp voor jouw tattoo op basis van je eigen idee. Zij kunnen werken met een idee dat al bijna helemaal klaar is (je weet wat je erop wil en hoe) of je kunt een gedachte, betekenis of symbool aan ons voorleggen wat nog helemaal moet worden uitgewerkt.

Jona ontwerpt een tattoo

Een eerste gesprek gaat over de plek waar je je tattoo wil, hoe groot hij moet zijn, welke stijl je mooi vindt, wil je alleen zwart, black & grey of kleur. Wil je de stevige zwarte lijnen van de traditionele tattoo of de vloeiende lijn van een Japanse tattoo? Misschien vind je dunne of sketchy lijnen mooi? Moet het beeld minimalistisch zijn of gedetailleerd uitgewerkt worden? Veel schaduw of juist weinig? Het is handig om wat voorbeelden van stijlen, kleuren of plaatjes mee te nemen, die wij kunnen gebruiken als uitgangspunt. Isabelle of de tatoeëerders kunnen je ook voorbeelden laten zien en zij spreken met je door wat wel of niet kan.

Een kant en klaar ontwerp

Je kunt ook een ontwerp kiezen uit de boeken van de tatoeëerders die bij ons in de studio liggen. Hierin staan unieke ontwerpen, door de artiesten zelf gemaakt. Dat zijn de wannado’s; de stukken die ze graag zouden willen zetten. Als je zo’n ontwerp laat zetten, halen we het daarna uit de map. Een tattoo wordt slechts een keer gezet.

Als je de mappen wil bekijken, kun je gewoon binnenlopen. En als we tijd hebben, kan zo’n ontwerp soms direct of dezelfde dag nog gezet worden.

Je weet wat je wil (of niet)

Als je er uit bent, kun je direct een afspraak maken met een van de tatoeëerders voor het zetten van je tattoo of eerst een tekenafspraak maken. We vinden het geen probleem als je er nog over na moet denken en geen afspraak maakt. Een tattoo gaat tenslotte je hele leven mee, dus we vinden het belangrijk dat hij helemaal goed is.

Uniek en origineel

Alle tattoos die gezet worden bij Dutch Harbour zijn persoonlijk en uniek. We vinden originaliteit belangrijk en zetten nooit twee keer dezelfde tattoo (tenzij jullie dat zelf willen natuurlijk: met het hele gezin of met je vriend of vriendin).

tattoo inkt kleuren

Tekenafspraak

Als je een complexe, grote tattoo wil, maken we een aparte tekenafspraak. Dan laat de artiest zijn ontwerp aan je zien en kan hij of zij eventueel nog aanpassingen maken. Als je helemaal tevreden bent, wordt er een afspraak gemaakt om de tattoo te zetten.

Het maken van de afspraak

Voor het maken van de afspraak om je tattoo te zetten of voor de tekenafspraak vragen we een aanbetaling van € 50. We proberen zo te voorkomen dat we voor niets aan het werk zijn gegaan mocht je niet op komen dagen op de afspraak. De aanbetaling wordt uiteraard in mindering gebracht op het totaalbedrag van je tattoo.

Als je je afspraak wilt verzetten, vragen we je om dat uiterlijk 48 uur van te voren te doen. Als je dat later doet, behouden wij het recht om je kosten in rekening te brengen voor de tijd die we voor je hebben gereserveerd.

Als je alvast een idee wil van de prijs van een tattoo verwijzen we je graag naar de betreffende pagina.

Lees hier wat je moet weten over de eerste tatoeëerafspraak.