Tattoo artist Cyn Dokter

Stijl: Blackwork / Dotwork / Fineline / Sketchy

Meteen naar Cyn’s portfolio

Zoals eigenlijk elke tatoeëerder tekende Cyn als kind al heel veel. Ze heeft de designacademie in Krefeld gedaan, waar ze zich vooral bezighield met etsen en gravures. Op een van haar exposities in Duitsland leerde ze een tatoeëerder kennen en zo is het gekomen dat ze in de leer ging bij een tattooshop in Keulen. Voor de liefde is ze van Keulen naar Nederland verhuisd en wij zijn heel blij dat ze Dutch Harbour heeft gekozen als haar thuishaven. 

Cyn maakt gedetailleerde tattoos in zwart. Ze werkt met dunne, sketchy lijnen. Zelfs schaduw en grijzen maakt ze met lijntjes of puntjes. Die puntjes, dat is Dotwork. Ze houdt van detail en van dichtbij is echt goed te zien hoe interessant en uitgewerkt haar tekeningen zijn. Zelf noemt ze haar werk illustratief, als een potloodtekening of zoals tekeningen in een kinderboek.

Haar werk heeft iets delicaats en haar beelden zijn op het eerste oog zacht en lieflijk. Dat laatste kan schijn zijn, want ze kunnen een scherpe, donkere kant hebben. Als kind was ze gefascineerd door Jeronimus Bosch en haar afstudeerproject aan de Designacademie had als thema “Hell is us”, de donkere kanten van de mens. Ze heeft veel artwork gedaan voor Black Metal Bands, zoals Urfaust. Bij Cyn kun je terecht voor een mooie bloem, maar ook voor Medusa met tentakels.

Cyn’s portfolio

@thornythoughts